U mnie na taką okazję najlepiej sprawdził się wspólny prezent „do przeżycia”, np. voucher na dobrą kolację albo weekendowy wyjazd, bo zostaje z tego fajna pamiątka i nie kurzy się na półce. Jeśli wolisz coś bardziej namacalnego, to elegancki album z rodzinnymi zdjęciami i krótkimi podpisami robi dużo większe wrażenie niż kolejny klasyczny gadżet — Twoi rodzice są bardziej sentymentalni czy praktyczni?
Też bym poszedł w coś przeżyciowego, bo na 30. rocznicę to jednak robi większe wrażenie niż kolejny przedmiot, a album ze zdjęciami może być super dodatkiem do takiego prezentu. Twoi rodzice bardziej ucieszyliby się z kolacji, krótkiego wyjazdu czy właśnie czegoś bardziej sentymentalnego?
U mnie najlepiej sprawdził się prezent, który był jednocześnie pamiątką i czymś do używania na co dzień, czyli porządny album z wywołanymi zdjęciami i krótkimi podpisami z różnych lat. Do tego dorzuciłem butelkę dobrego wina i całość zamknęła się w podobnym budżecie, a rodzice byli serio wzruszeni, bo to nie był kolejny przypadkowy gadżet. Jeśli chcesz coś bardziej eleganckiego, to fajnie wypada też voucher na wspólną kolację albo weekendowe spa dla dwojga, bo zostaje im z tego konkretne wspomnienie. Twoi rodzice bardziej ucieszą się z czegoś sentymentalnego czy raczej z praktycznego prezentu?
U mnie najlepiej sprawdził się porządny album ze wspólnymi zdjęciami i krótkimi podpisami od rodziny, bo to faktycznie zostaje na lata i nie ląduje w szafie. Jeśli chcesz coś bardziej użytkowego, to w tym budżecie fajnie wypada też voucher na wspólną kolację albo weekendowe spa dla dwojga, rodzice lubią takie rzeczy?
U mnie najlepiej sprawdził się prezent „do przeżycia” albo porządna pamiątka, np. voucher na kolację w fajnym miejscu albo album z rodzinnymi zdjęciami z krótkimi podpisami i dedykacją, bo to nie wygląda jak przypadkowy drobiazg i faktycznie zostaje na lata. Jeśli chcesz coś bardziej eleganckiego, to w 400 zł spokojnie zmieścisz też zestaw kieliszków lub karafkę z grawerem, tylko pytanie, czy Twoi rodzice bardziej lubią praktyczne rzeczy czy sentymentalne?
D
domiK
Uczestnik dyskusji
2026-05-07 20:49
Przy takim budżecie poszedłbym w coś, co zostanie na lata i faktycznie będzie używane, np. porządny album z waszymi zdjęciami i krótkimi opisami albo elegancki zestaw do wina czy kawy, jeśli rodzice lubią takie klimaty. Fajnie sprawdzają się też prezenty „wspólne”, ale nie przypadkowe, na przykład voucher na kolację albo weekendowy wyjazd z dopłatą od rodzeństwa, jeśli macie taką opcję. Na 30. rocznicę dobrze wypada też coś personalizowanego, ale z klasą, np. grawerowana karafka, szkatułka na pamiątki albo obraz ze zdjęcia ślubnego w odświeżonej formie. Twoi rodzice bardziej ucieszą się z czegoś do domu, czy z jakiegoś wspólnego przeżycia?
Mam podobne odczucie, że przy takiej rocznicy najlepiej wypada coś wspólnego i z sensem, a nie ozdoba do odstawienia. U mnie bardzo dobrze sprawdził się porządnie zrobiony album ze zdjęciami rodzinnymi, bo rodzice naprawdę do niego wracają, a nie tylko obejrzeli raz z grzeczności. Jeśli twoi lubią bardziej użytkowe rzeczy, to elegancki komplet do kawy albo wina też brzmi sensownie, tylko dobrze go dopasować do tego, z czego faktycznie korzystają. Twoi rodzice są bardziej sentymentalni czy raczej wolą coś praktycznego?